Een prins op een zwart paard?! Wat nu?

Als je date niet aan de door jou vastgestelde eisen voor succes voldoet, draait het sowieso uit op een teleurstelling. 

“Het zal toch wel weer niks zijn…” Negatieve verwachtingen zijn echt killing. Ten eerste weerhouden ze je van flirten en daten met de mensen die jij wel ziet staan. En ten tweede, als je het toch durft, maar ze dan uiteindelijk de gevreesde woorden uitspreken (iets in de trant van ‘laten we vrienden blijven’), word je alleen maar bevestigd in je negatieve zelfbeeld, zo van ‘zie je nou wel’, waardoor dit soort gedachtes je in de toekomst nog dieper naar beneden zullen trekken, de negatieve spiraal in. 

Rijd jij wel eens wedstrijden? Dan voel je vast het verschil tussen de wedstrijd ingaan met de intentie: ‘Het wordt helemaal niks’, of ‘We maken goede kans’. In het laatste geval rij je uiteindelijk een betere rit dan in het eerste geval. Zo is het ook met dating. 

WAARDEREN MAAKT JE DATES SUCCESVOL

Als je je date of flirt beoordeelt op alle mooie dingen die er gebeurd zijn, hou je daar een veel gelukkiger, voldaner gevoel aan over dan als je je beoordeling maakt aan de hand van wat er allemaal minder leuk was, zoals iemand van wie je nooit meer wat hoort. Who cares! Denk liever aan haar geweldige gevoel voor humor en fantastische lach die ze je schonk bij iedere grap die je maakte. Door de goede dingen op waarde te schatten maak je van iedere date een geslaagde ontmoeting.

WAARDEREN IS SEXY

Een vrouw openlijk waarderen is ontzettend aantrekkelijk. Daarmee voelt ze zich namelijk gezien. Als jij durft te benoemen wat je oprecht aan haar waardeert, scoor je sowieso. Of niet dames?

WAARDEREN VERHOOGT JE KANS OP DE GEWENSTE UITKOMST

Als jij de kunst van het waarderen beheerst, zonder emotioneel afhankelijk te zijn van het door jou gewenste resultaat, verhoog je je kansen op dat resultaat enorm. Dit is de waarderingsparadox. Genieten van een bijzonder moment met een prachtige vrouw/man is alleen fantastisch als je niet perse je verlangens vervuld hoeft te zien. Natuurlijk wil je graag meer van hem/haar kunnen genieten en het is heel goed om die verlangens te hebben. Maar zelfs als je hem/haar nooit meer zou zien, ben je net zo tevreden.

Deze onafhankelijkheid van uitkomsten doet iets magisch met de ander. Want ze voelen dat heel goed aan en het maakt je 1000 keer aantrekkelijker. Ze voelen zich gewaardeerd, zonder opgejaagd te worden door het gevoel dat je iets van ze moet (en natuurlijk zonder zelf opgejaagd te zijn door het gevoel dat jij iets van hen moet). Dan pas geef je ze alle ruimte om naar JOU toe te bewegen. En geloof me, dat gaan ze zeker doen!
 

PRO TIP: WAARDEER OOK DE MINDER LEUKE UITKOMSTEN

Wat nou als hij/zij je meedeelt dat ze het heel leuk met je had, maar dat hij/zij nog niet klaar is om een stapje verder te gaan? Guess what! Waardeer! Het klinkt tegenstrijdig, maar de manier waarop jij reageert op teleurstellingen maakt AL het verschil. Als je je laat kennen en reageert als de geslagen hond of je gaat haar van het tegendeel proberen te overtuigen, is het sowieso klaar en gaan jullie allebei met een rotgevoel naar huis. Maar als je waardeert door haar te bedanken voor haar duidelijkheid en vertrouwen, volledig onaangedaan, dan blijf jij sterk in je schoenen staan, wat je veel aantrekkelijker maakt dan iedere andere man die zich door zo’n opmerking uit het veld laat staan.

Dus een prins kan echt wel op een zwart paard rijden...

HULP NODIG MET DATING?

Voor een gratis persoonlijk telefonisch gesprek met dating coach Klazien Schaap, stuur een mailtje naar datingcoach@paardpartner.nl