Dromer of doener

en de vraag die  je liefdesleven transformeert

Wat is het belangrijkste verschil tussen singles die slagen in het vinden van de liefde en de eeuwige ploeteraars?  

Na het bekijken van zoveel datingsites en informatieve filmpjes, boeken en artikelen over dating, zou het dan toch echt wel een keertje moeten lukken, zou je denken. Waarom is de praktijk dan toch zoveel weerbarstiger dan de theorie? Waar blijft toch die leuke partner, als je al zoveel tijd geïnvesteerd hebt, in het bekijken van de theorie?   

Dromer of doener

Het grote verschil tussen de succesvollen in de liefde en de eeuwige ploeteraars is heel makkelijk samen te vatten: degenen die succes oogsten zijn de doeners. De ploeteraars zijn de dromers. 

De dromers zijn verzamelaars van theorie. Kritisch speuren ze naar stukjes informatie die ze nog nooit eerder ergens hebben gehoord. Alles vanuit de veilige thuisomgeving. 

Ze beseffen dat de zoektocht naar liefde grote investeringen en commitments met zich meebrengen. En zeker als paardenliefhebber, heb je die middelen, zoals tijd, niet altijd in overvloed.

Doeners komen verder

De doeners begrijpen dat je, ondanks je drukke leven, je middelen slimmer kunt inzetten om meer succes te oogsten. Want doeners hebben niet veel aanwijzingen nodig om aan de slag te gaan. Ze hebben min of meer een goed beeld van wat ze graag willen in hun liefdesleven. Na kort onderzoek vinden ze snel wat ze zoeken om deze verlangens werkelijkheid te maken. 

Zonder veel tijd te verspillen verlaten ze hun vertrouwde thuisomgeving om eens een proefrit te maken met de methode die hun het meeste aanspreekt. Werkt het niet? Dan schakelen ze soepel over naar het in de praktijk brengen van de volgende stap. Werkt het wel? Dan gaan ze het vaker toepassen en integreren het in hun vaste dagelijkse gedrag. 

Het zijn altijd de doeners in mijn cursussen die succes oogsten. Nooit de dromers (die zul je zelden in een cursus als de mijne aantreffen). 

De vraag die je liefdesleven transformeert

Toegeven, het is ook gewoon ontzettend moeilijk om de motivatie en het lef te vinden om je vaste patronen te doorbreken en het gewoon te gaan doen. Om een nieuwe gewoonte te ontwikkelen, moet je eerst je oude, vastgeroeste patronen doorbreken en dat kost moeite. Maar het is niet onmogelijk. 

 

Er zit toch echt maar 1 ding op om succesvol een nieuwe relatie te vinden en dat is: 

Ga. Het. Doen. 

Er is een hele makkelijke vraag die je jezelf kunt stellen om in actie te komen. De vraag die mij altijd het meest helpt om succesvoller te worden in wat ik wil is:

‘Welke kleine stap moet je nu zetten om die fantastische relatie dichterbij te brengen?’

Als je voelt dat je in een impasse zit, ga dan eens niet op zoek naar nog meer theorie, maar stel jezelf eerst deze vraag en ga er even voor zitten. Het antwoord zul je niet vinden in nog meer theorie, maar in jezelf. 

5 minuutjes

Je weet het antwoord namelijk al lang. Het is dat ene ding, wat je al zo lang voor je uitschuift. Misschien staat het zelfs al op je to do-lijstjes of in je agenda, maar je laat het telkens weer zitten, omdat er toch weer iets anders tussenkomt: andere afspraken, drukte, geen geld, jeweetwel, de standaard excuses. 

Je weet precies wat je te doen staat. Soms kan het nogal een grote, beangstigende taak zijn. Maak het dan klein voor jezelf. Iets dat je in een uurtje kan doen. Heb je geen uur? Maak het dan nog kleiner: 5 minuutjes. Je zult er versteld van raken hoeveel je kan bereiken in vijf minuten: 

Dat enge telefoontje toch maar plegen. 

Die afspraak maken, die je al zo lang voor je uitschuift.
Die leuke persoon een spannend berichtje sturen
Dat event in je agenda plannen, waar je al zo lang heen wil. En zorgen dat de rest van die dag vrij blijft daarvoor.

Een grote investering doen in jezelf

En ga het dan vervolgens ook echt doen. Vijf minuutjes is alles wat je nodig hebt. Het gaat je leven veranderen. 

Weet je wat ook maar 5 minuutjes duurt, en je leven kan veranderen? Je inschrijven voor de gratis online workshop ‘Flirten met de kracht van consent’. 

Inschrijven kun je hier
In deze gratis online workshop leer je van mij:
Wat is consent en waarom maakt het flirten zoveel beter?
​7 manieren om te flirten met consent; 
De 5 meestgemaakte fouten waardoor flirten vaak niet lukt;
Aantrekkelijke, sexy spanning opwekken tijdens het flirten;
Dankzei consent minder in je hoofd en meer in je gevoel te komen, waardoor je spontaner kunt flirten;
Het geheim van non-verbaal flirten met consent;
Vaker een 'ja' krijgen;
Beter omgaan met afwijzingen, zodat flirten succesvoller wordt.

Let op: deze online workshop is ontworpen voor doeners. Veel praktische oefeningen dus. Dromers zullen er niks aan hebben. Maar als jij bereid bent om van je stoel af te komen voor je liefdesleven en niet op te geven, zul je heel veel waarde vinden in deze training. 

Oh en nog iets: ik heb deze training speciaal gemaakt voor mannen. Waarom? Ik ben als coach gespecialiseerd in mannen :) Maar als je een vrouw bent, doe vooral mee. Er is heel veel nuttige informatie uit te halen als je je flirten wilt verbeteren.

De datum voor de online workshop komt binnenkort online!

Catalogus
Auteur
Paard & Partner
Datum
24 juli 2019