10 tips om indruk te maken op een ruiter (zonder op een paard te hoeven klimmen)

Stel, je hebt een paardenmeisje of -jongen aan de haak geslagen en je wilt graag een beetje indruk maken. Helaas heb je nooit leren paardrijden (dat ene ritje op die Shetlander vond je al oncontroleerbaar snel gaan) en je kan eigenlijk maar net de voorkant van het paard van de achterkant onderscheiden (je weet wel dat ze allebei levensgevaarlijk zijn: aan de ene kant bijten ze en aan de andere kant trappen ze). Hoe dan verder? Hier een paar handige tips!

 

1. Leg je erbij neer dat het paard op nummer 1 staat. Eigenlijk is nummer 2 al een erepositie bij een paardeneigenaar, al moet je misschien ook tevreden zijn met een derde of vierde plaats. Dit ligt er aan hoeveel paarden jouw geliefde heeft…

2. Probeer het paard van je geliefde zelfverzekerd te benaderen, ook al ben je ervan overtuigd dat het dier jou liever ziet gaan dan komen. Je kunt hem of haar een beetje beschouwen als een schoonouder: laat jezelf van je beste kant zien en misschien wordt je dan getolereerd.

3. Onthoud de naam van je partner’s paard(en). Slechts als je geliefde meer dan 10 exemplaren heeft, mag je er af en toe eentje vergeten, aangezien de kans dan groot is dat jij als partner ook af en toe (lees: zeer regelmatig) wordt vergeten.

4. Als je vraagt wat jullie komende vrijdag gaan doen en je partner antwoordt met, ‘Niks, ik moet zaterdagochtend namelijk vroeg op voor de hoefsmid/omdat ik op concours moet/omdat Blacky graag vroeg ontbijt,’ raak dan niet geïrriteerd. Zie punt 1 voor verdere uitleg. Bekijk het van de positieve kant, nu heb je ’s ochtends het bed voor jezelf en kan je nog even ongestoord uitslapen…

5. …Hoewel, er is geen betere manier voor een gewone burger om zijn/haar liefde te tonen aan een ruiter dan om mee te gaan op concours in plaats van nog een keertje omdraaien. Ook dit kun je van de positieve kant bekijken: meestal kun je ergens wel een frietje of een lekkere tosti halen.

6. Vergeet die bos bloemen, ruiters houden van paardgerelateerde cadeautjes. Teveel rijbroeken, laarzen, handschoenen of polo’s bestaan niet. Als dat niet lukt, is een doosje bonbons voor ons en een zak paardensnoepjes voor onze trouwe viervoeter ook acceptabel.

7. Ontbijt op bed is altijd een heerlijke verrassing — maar voor een ruiter is het een nog grotere verrassing als ze wakker worden en de stallen gemest zijn en de paarden buiten staan. Pro tip: combineer deze twee verrassingen voor extra bonuspunten.

8. Wees op de hoogte van het verschil in disciplines en, als je echt indruk wil maken, laat je stiekem bijscholen over zijn/haar favoriete tak van de sport. Je kunt er namelijk vanuit gaan dat het vaak terugkomt als gespreksonderwerp. Vertrouw ons maar, wij weten waar we het over hebben.

9. Daar tegenover staat dat je beter geen advies kunt geven over hoe ze hun parcours beter aan hadden kunnen pakken of hoe het perfecte appuyement eruit ziet, hoe goedbedoeld dan ook. Als je nooit op een paard hebt gezeten, ben je ook niet in de positie om raad te geven.

10. Klaag nooit over hoeveel het paard kost en wat je ook doet, impliceer nooit dat het paard geldverspilling is. Tenzij je natuurlijk wil dat de relatie per direct beëindigd wordt. Als je een gezamenlijke rekening hebt, kun je jezelf troosten met het idee dat het paard een zinvolle investering is om je partner gelukkig te houden. Let op: ‘zinvol’ staat in dit geval gelijk aan zeer prijzig… Ach, alles om je partner gelukkig te houden, toch?

Bron: Bitmagazine.nl, naar een idee van Horse & Hound

Geef een reactie