Heb je alle datingsites al eens gehad en lukt het je maar niet om een leuke match tegen te komen. Vandaag is jouw lucky day! We gaan je tot in de puntjes uitleggen hoe jij die match gegarandeerd krijgt.
 

Veel gemaakte fouten
Er zijn een aantal fouten die gemaakt worden die je tegenhouden om een leuke match te vinden.
 

Een hiervan is denken dat een gratis datingsite beter is. Iedereen kan hierop een profiel aanmaken en het is natuurlijk aantrekkelijker als iets gratis is. Het nadeel hiervan is dat de singles op deze sites/apps meestal veel minder serieus zijn. De singles op betaalde websites hebben er meer voor over om een leuke match te vinden. Ook hebben gratis sites meer fraudeurs. Het Paard & Partner team kijkt namelijk meerdere keren per dag de profielen na op fraude. Ook zijn betaalde websites betrouwbaarder omdat meer velden verplicht zijn in te vullen. Je kunt daardoor meer te weten komen over de andere profielen op de site. Ook worden deze sites vaker en beter geüpdatet.
 

Nog een veel gemaakte fout is wachten op matches.
Veel singles denken dat de beste strategie is om te wachten tot de perfecte match hen benaderd. Natuurlijk zou dit kunnen gebeuren maar zo vanzelfsprekend is het niet. Als je je aanmeldt op een datingsite moet je zelf actief zijn. Stuur zelf ook eens een aantal leuke singels een berichtje! We zullen je nog uitleggen wat hier de beste strategieën voor zijn.
 

Check dagelijks je matches en berichtjes om in contact te komen en blijven met deze leuke singles.

Natuurlijk hebben wij nog een aantal tips om jouw online dating avontuur nog beter te maken dan hij al is.
 

Eerste berichtje sturen
Als je het heft in eigen handen neemt en het gesprek graag wil beginnen maar toch niet helemaal weet hoe precies dan hebben wij nog een aantal tips.

Wij raden aan om het eerste berichtje kort en krachtig te maken. Er hoeft nog geen lang verhaal in te staan. Schrijf iets als:

  • Ik vond het heel leuk om je profiel te lezen
  • Ik zie dat we veel op elkaar lijken ik hou namelijk ook van…
  • Wat zie je er leuk uit!
     

Als hierop gereageerd wordt, wil je natuurlijk graag dat het gesprek verder gaat. Wat fijn is aan online daten is dat je al kunt lezen over iemand zijn interesses. Bij Paard & Partner is dit natuurlijk de paarden hobby. Er kan hier een lang gesprek over gevoerd worden aangezien dit beide jullie interesse is. Het is daarom ook belangrijk dat je hier een datingsite op uit kiest.
 

Als je een berichtje terug typt, wil je graag vriendelijk overkomen. Je kunt bijvoorbeeld vragen hoe iemand zijn dag was, wat iemand heeft gedaan (of iemand nog bij zijn paarden geweest is). Dit is ook een goed moment om te praten over wat je interessant vond aan iemand zijn profiel. Vergeet jezelf natuurlijk of niet even voor te stellen.


“Hoi, mijn naam is Ilse. Ik zag dat je 2 fjorden hebt en houd van buitenrijden. Toevallig heb ik ook een fjord! Waar rij je het liefst als je buiten bent?”
 

Soms kan het wat ongemakkelijk zijn als je net begint met chatten. Maar dit is al snel over. Vind wat gedeelde interesses waar jullie het over kunnen hebben. Dit hoeft natuurlijk niet alleen over paarden te gaan. Je wil natuurlijk ook elkaar beter leren kennen en andere interesses weten van elkaar zoals muziek, werk, hobby’s, school, enz. vaak staan er een aantal interesses al in het profiel. Vraag dan hierop door.

Het is ook goed als je wat over jezelf vertelt. Zo kan de ander ook wat meer over jou te weten komen. Dit is voor hen net zo interessant als dat jij het vindt om je match te leren kennen. Dit maakt het gesprek wat persoonlijker en zo toont je match ook meer interesse in jou.


Tijd om af te sluiten
Helaas komt er natuurlijk altijd een einde aan jullie eerste gesprek.
 

Hoe sluit je deze het beste af? Je match vindt het leuker om nog iets liefs te krijgen dan alleen een simpele doei.
 

Je kunt bijvoorbeeld zeggen:

“Wat een leuk gesprek was het! Ik hoop je snel weer te spreken. Fijne dag nog!”

Vergeet niet dat het ook niet erg is om het tweede gesprek te starten! Je match zou verlegen kunnen zijn. Als het te lang duurt stuur dan zelf weer eens een berichtje. Blijf geen berichtjes sturen als je geen antwoord terugkrijgt. Geef het een paar dagen.
 

Nu jij alles weet over het schrijven van je eerste berichtje kun je gelijk aan de slag!

Veel date plezier!
 

Wil je ook tips voor een nog beter dating profiel hebben wij ook een ebook met 5 tips. En is het gesprek zo goed gegaan dat jullie op date gaan is er ook een online dating survival kit.
Bij interesse mailen naar: info@paardpartner.nl