Do’s & Don’ts

Do’s

1. Plaats een leuke foto
Met een foto krijg je meer aandacht voor jouw profiel. Kies een recente foto van jezelf, die echt laat zien hoe jij er nu uitziet.

2. Eerlijkheid duurt het langst
Geef eerlijk aan wie jij bent. Als je je anders voordoet dan je in werkelijkheid bent, is er niet alleen later een teleurstelling, maar komen ook de verkeerde mensen op je af. Als je een contact niet wilt voortzetten of je hebt al direct geen interesse, laat dat de ander weten.

3. Contact leggen
Spreek iemand persoonlijk aan. Wanneer je iemand een bericht hebt gestuurd, maar je niet direct antwoord krijgt, geef de hoop dan niet op.

Don’ts

1. Geef niet gelijk je contactgegevens
Het uitwisselen van een (e-mail) adres of telefoonnummer is je eigen verantwoordelijkheid, wij raden je aan dat enige tijd uit te stellen. Alle gegevens uitwisselen kan altijd nog.

2. Afspreken, wanneer en waar
Spreek niet te snel af, je hebt alle tijd om eerst rustig en anoniem in je contact te verdiepen. Als je afspreekt doe dit dan op een openbare plek, dat is comfortabeler en veiliger dan bij iemand thuis.

3. Vertrouwen
Vertrouw het niet als iemand je om geld vraagt, vooral niet als je diegene nog niet hebt ontmoet. Als iemand steeds niet wil afspreken, vraag dan om duidelijkheid en kijk verder naar andere profielen. Wanneer iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dit het vaak ook zo.

N.B.: Indien je toch slachtoffer bent geworden van oplichting is het mogelijk om hiervan aangifte te doen bij de Landelijke Politie of kan je melding maken van oplichting bij Fraudehelpdesk (https://www.fraudehelpdesk.nl/). Aan onderzoek van deze instanties zal Paard & Partner volle medewerking verlenen.