Hoe hou je de aandacht vast van iemand die je leuk vindt?

Je weet precies hoe je je paard bij de les moet houden. Mensen daarentegen zijn veel sneller afgeleid. Vooral de mensen die jij aantrekkelijk vindt. Ogen die afdwalen richting telefoon, afspraken die last-minute worden afgezegd, hun favoriete viervoeters die voorgaan… Hoe zorg je ervoor dat ze aan niemand anders dan jou gaan denken?

Het geheim van het vasthouden van iemands aandacht bijvoorbeeld tijdens een goed gesprek, zit ‘m in het geven van kaders. Dit is een makkelijke en snelle manier van persoonlijk leiderschap tonen, waarmee je verschillende vliegen in één klap slaat.

Stel, je hebt al een poosje een leuk gesprek met een nog leuker iemand en opeens voel je subtiele signalen dat hun aandacht beetje bij beetje wegsijpelt. Het begint met een afdwalende blik. Dit ontgaat je niet. Je begint aan jezelf te twijfelen. Vindt dit leuke iemand me eigenlijk wel interessant genoeg? Je schakelt snel van onderwerp, om nog eens extra indruk op hen te maken. Het mag niet baten. Het lichaam wordt steeds meer van je afgedraaid en uiteindelijk vertelt hij of zij toch echt naar huis te moeten omdat hun huisgenootje (kat) wacht met een netflix serie. Een smoesje dus, om zich snel bij je uit de voeten te maken.

Als dit jou niet eens, maar regelmatig overkomt, lees dan vooral verder, want er is een heel makkelijke manier om iemands aandacht vast te houden, zodat jij niet achter hun hoeft aan te rennen, maar zij hun best gaan doen om jouw aandacht te vangen.

SCHEP DUIDELIJKE KADERS

Het geheim zit ‘m in het geven van kaders. Dit is een makkelijke en snelle manier van persoonlijk leiderschap tonen, waarmee je verschillende vliegen in één klap slaat.

#1. Je toont dat je emotioneel zelfstandig bent. Niet afhankelijk van andermans goedkeuring

#2. Je legt de bal bij hun, zodat zij de volgende move zullen moeten nemen. Laat hen maar een beetje hun best voor jou doen. Wat ze ook echt gaan doen, omdat:

#3. Je beëindigt het gesprek op een positieve noot. Daardoor blijft hun herinnering aan jou levendig: ‘Wat een leuk, interessant, grappig mens’, in plaats van ‘Wie ook alweer?’

HOE GEEF JE KADERS AAN?

Het is echt simpeler dan simpel. Bijvoorbeeld tijdens een leuk gesprek met iemand op de stal. Je merkt dat je een erg leuke klik hebt met iemand. Jullie maken elkaar aan het lachen en blijken veel raakvlakken te hebben naast jullie liefde voor paarden. Je zou de hele dag wel met degene willen praten, maar dat doe je niet. Want na enkele minuten tot een kwartiertje kap je zelf het gesprek af met een reden die op dat moment authentiek voor je voelt. Bijvoorbeeld: ‘Hey, ik vond het gezellig, maar ik was net op weg naar mijn paard.’

De timing van jouw exit is heel belangrijk. Doe dit als het gesprek een een positieve wending neemt. Bijvoorbeeld als jullie allebei lachen om een grapje. Of je hebt hen zojuist iets verteld over jouw leven wat ze machtig interessant blijken te vinden. Zo laat je hen achter met een fijn gevoel over jou en zullen ze met hun gedachten bij jou blijven. Daardoor gaan zij extra hun best willen doen om het gesprek met jou te hervatten.

Geef hen ook de mogelijkheid om je op een later moment weer terug te vinden. Dus sluit je exit af met: ‘Mijn paard en ik zijn bezig in box zus en zo, kom je zo gezellig even langs?’ Onthoud: dit is een open uitnodiging. Wees niet teleurgesteld als de uitnodiging niet wordt aangenomen.

BLIJF NIET EINDELOOS DRALEN

Hoe gezellig het ook is, hoe langer je blijft dralen bij die ene persoon, hoe meer ze het gevoel krijgen: die moet iets van me, waarom zou die anders alleen bij mij staan de hele tijd? Weinig is zo onaantrekkelijk als behoeftigheid. Als je eindeloos blijft rondhangen geef je hen (en jezelf) het gevoel alsof je jezelf niet kan vermaken zonder hen.

KADERS OP DATES

Dates zijn geweldige momenten om persoonlijk leiderschap te tonen. Als jij met iemand op date wil, bepaal dan zelf wanneer, waar en hoe laat die plaatsvindt en leg het aan hen voor. Geef hen een paar opties om uit te kiezen als ze niet direct je eerste voorstel aan kunnen nemen.

Nog een kans om persoonlijk leiderschap te tonen: betaal zelf de hele rekening na afloop. De rekening is altijd voor de vragende partij (jij dus) en bij twijfel over wie de vragende partij was, ook zelf betalen.

En net zoals bij casual gesprekken, beëindig je de date zelf als eerste. Liefst net iets eerder dan dat je zou willen. Het gaat misschien tegen je instinct in, maar hiermee verhoog je de kans enorm, dat zij jou weer terug willen zien. Beëindig het bijvoorbeeld zo: ‘Ik zou zo graag nog wat langer met je zitten hier, maar ik moet weer aan het werk zo. Zullen we ons gesprek binnenkort weer opvatten?’ Extra punten als ze een beetje tegenstribbelen, om je nog wat langer vast te willen houden. Maar hier moet je echt voet bij stuk houden.

Grote kans dat jij niet meer uit hun hoofd verdwijnt de komende tijd.

HULP NODIG MET DATING?

Voor een gratis persoonlijk telefonisch gesprek met dating coach Klazien Schaap, stuur een mailtje naar datingcoach@paardpartner.nl.

Geef een reactie